2108161182 Μαραθωνοδρόμων 16, Κρυονέρι petrocheilosalex@gmail.com

Κόναν

Κόναν
Κόναν ο πρωταθλητής: Το πορτρέτο ενός ήρωα
 
Όλοι γνωρίζουν, τουλάχιστον εκείνοι Οι οποίοι ασχολούνται με την αγωνιστική κυνοφιλία, την αγάπη και την εκτίμηση που έχω για την Κίρκη, όχι μόνο για τους τίτλους τους οποίους κέρδισε και την αίγλη την οποία μου προσέφερε, αγωνιζομένη σε όλα τα πεδία αγωνιστικής κυνοφιλίας ανά τον κόσμο, αλλά κυρίως διότι υπήρξε, όπως άλλωστε η μητέρα της και η γιαγιά της, ένας χαρισματικός κυνηγετικός σκύλος που μου προσέφερε και μου προσφέρει πολύ μεγάλες στιγμές πνευματικής και ψυχικής ανάτασης, τις μέρες που κυνηγάμε μαζί. Έψαχνα λοιπόν να βρω τον επιβήτορα εκείνο ο οποίος θα συνέβαλε στη γέννηση ενός μεγάλου κυνηγού, κατ' αρχήν, και ενός αντικαταστάτη της στους αγωνιστικούς στίβους αφετέρου. 
Ο Kατdαmili's Ver σπάει τα όρια! 
 
ο Kατdαmili's Νer υπήρξε για μένα μια αποκάλυψη και ένας σταθμός στη σταδιοδρομία μου ως εκπαιδευτής σκύλων, διότι ανέτρεπε πολλά από τα όρια, τα οποία είχαν βάλει μέσα μου οι πάρα πολλοί σκύλοι, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από μένα Πριν από αυτόν, δεν πίστευα ότι υπήρχε σκύλος ο οποίος μπορεί να κυνηγά με τόσο φρενήρη ρυθμό, όλη μέρα κάθε μέρα, χωρίς να κουράζεται στο ελάχιστο. Μία φορά μόνο τον είδα μετά από ολοήμερο κυνήγι, όταν γυρίσαμε το βράδυ στο αυτοκίνητο, να προσπαθεί να προφυλαχτεί από τον παγωμένο βοριά, μετά να κουλουριάζεται πίσω από τη ρόδα του αυτοκινήτου και να είναι τόσο κουρασμένος που να μην θέλει να έρθει να φάει και πίστεψα ότι είχα βρει τα όριά του. Την άλλη μέρα, όμως, με διέψευσε. Συνέχισε να ψάχνει, ως συνήθως, όλη την ημέρα με τη γνωστή ταχύτητά του. 
 
Πίστευα στην αρχή ότι έτσι όπως πηγαίνει στα βράχια, δεν ξέρει που πηγαίνει, ότι είναι τρελός και ότι θα σκοτωνόταν. Με διέψευσε για άλλη μια φορά, διότι παρόλο που περνούσαμε από πολλούς γκρεμούς, αυτός έβρισκε πάντοτε τον τρόπο να περνάει από τα γκρέμια, χωρίς να σκοτώνεται. 
 
Τον συνέκρινα, βάζοντας τον να ψάξει ζευγάρι, με εξαιρετικό μπεκατσόσκυλο και την πρώτη μέρα φέρμαρε 12 μπεκάτσες. ενώ το Ζευγάρι του 2, την επόμενη 8 μπεκάτσες ενώ το ζευγάρι του καμία Έχει μια τόσο Ισχυρή αίσθηση του θηράματος, ώστε οδηγείται σαν μαγνήτης κατευθείαν πάνω του.
 
Αποφάσισα λοιπόν να κάνω το πείραμα και να ζευγαρώσω την Κίρκη με τον Ver, Το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη επιτυχία.
 
Παιδί της Κίρκης και του Ver 
Γεννήθηκαν ο Κόναν, ο Κάστωρ και άλλα 3 εξαίρετα Πόιντερ, τα οποία κυνηγούν αυτή τη στιγμή σε χέρια φίλων. 
 
Το όνομά του, "Κόναν", το πήρε από τον απότομο και βάρβαρο τρόπο που ανέβαινε στην αναθυμίαση του θηράματος. μην υπολογίζοντας τους ασπαλάθους, τις πέτρες ή τα πουρνάρια, τα οποία βρίσκονταν μεταξύ αυτού και του θηράματος, από ηλικίας 55 ημερών, 
Στο αυτοκίνητο μέσα μπήκε σε ηλικία 5 μηνών και βρίσκεται εκεί από τότε, σε όλα τα κυνήγια και σε όλες τις προπονήσεις. 
 
Το πρώτο θήραμα το οποίο γνώρισε ήταν καλής ποιότητας θήραμα εκτροφή και συνέχισε με τα ορτύκια στην Κωπαϊδα και τις καμπίσιες πέρδικες στους κάμπους της Μακεδονίας. 
 
Έδειχνε πάντοτε μεγάλη ευχέρεια καλπασμού και εντοπισμού του θηράματος. με χαρακτηριστικό την ακλόνητη φέρμα του. Μπορεί να πετάγεται το θήραμα και να πυροβολείς, το θήραμα να πέφτει και αυτός να μην ανοιγοκλείνει ούτε τα μάτια του. 
 
Ένα άλλο χαρακτηριστικό του είναι η ευκολία με την οποία μαθαίνει καινούργιες αναθυμιάσεις, τόπους, συμπεριφορές, πολλές φορές χωρίς να χρειάζεται δεύτερη ή τρίτη επανάληψη, 
Στο βουνό για πέρδικες πήγε για πρώτη φορά σε ηλικία 7 μηνών και συμπεριφέρθηκε σαν να είχε γεννηθεί εκεί και να μην είχε κατέβει ποτέ. 
 
Στις μπεκάτσες, παρόλο που είναι πολύ "ανοιχτός" σκύλος, έχει πολύ ανεπτυγμένο το ένστικτο προσανατολισμού, δεν με χάνει ποτέ και μπορεί οποιαδήποτε στιγμή με ένα σφύριγμα να γυρίσει πίσω, χωρίς να μου δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας. 
 
Την πρώτη του μπεκάτσα τη φέρμαρε σε ηλικία 5,5 μηνών και τον πρώτο λαγό στην Πεντέλη σε ηλικία 8 μηνών, το πρώτο κοπαδίσιο άρτιο ντόπιο ορτύκι σε ηλικία 7 μηνών και το πρώτο κοπάδι καμπίσιες σε ηλικία 6 μηνών , σε απόσταση 500 μέτρων από μένα Με περιμένει να φτάσω, περνώντας από πολλά οργωμένα χωράφια, τα οποία βούλιαζαν από τη βροχή και έκανε ακινησία στο ξεπέταγμα και τον πυροβολισμό. 
Μετά, ήρθαν οι διακρίσεις ... 
Κέρδισε το Κύπελλο Ελλάδος Μεγάλης Έρευνας σε ηλικία 20 μηνών και έγινε πρωταθλητής Ελλάδος Μεγάλης Έρευνας στα 3,5 χρόνια του. 
Είναι ένας χαρούμενος με γλυκό χαρακτήρα σκύλος, ο οποίος θέλει πάντοτε να με ευχαριστεί κοιτάζοντας με στα μάτια.
Όταν έλαβε μέρος εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μεγάλης Έρευνας στη Γαλλία, είχα την εντύπωση ότι στην αλυσίδα που ήταν δεμένος ο Κόναν είχε πίσω του την Κίρκη τη μητέρα του, την Άκα τη γιαγιά του, την Τζούντι την προγιαγιά του, 
Εκεί απέσπασε τα ευνοϊκότερα σχόλια από τους μεγαλύτερους γνώστες του Πόιντερ, εκπροσώπους της παγκόσμιας κυνοφιλίας, κάνοντάς με υπερήφανο.
 
Κόναν, ο υπερπρωταθλητής: Της Χαράς Πετροχείλου
 
Κατέκτησε επάξια το Κύπελλο Ευρώπης Πρακτικού Κυνηγίου Πόιντερ 
Είναι η δεύτερη φορά στα 52 χρόνια του θεσμού του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που σκύλος κατακτά το Κύπελλο κερδίζοντας και τις δύο μέρες σε CACIΤ. ο Κόναν, του Θωμά Πετρόχειλου, μάγεψε κοινό και κριτικούς με την τέλεια εμφάνιση του 
Είχα την τύχη να ζήσω την αγωνία, τη συγκίνηση και την απέραντη χαρά και ευτυχία δίπλα στον άνδρα μου και την Εθνική Ομάδα, για την τεράστια επιτυχία του σκύλου μας του Κόναν, του γιου της Κίρκης και του Kardamili's Ver, που ανέτειλε στις 8 Ιουνίου του 2000 σαν ένα μικρό αστεράκι, το οποίο μεσουράνησε και έγινε το μεγάλο αστέρι της ελληνικής και ευρωπαϊκής κυνοφιλίας. Ο Κόναν, που πραγματικά θάμπωσε με τη λάμψη του κριτές και κοινό, κάνοντας αυ­τό που είχε γίνει άλλη μία φορά στο θεσμό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος από τη δημιουργία του πριν 52 Χρόνια, να κατακτήσει δηλαδή το Κύπελλο Ευρώπης Πρακτικού Κυνηγίου Πόιντερ, κερδίζοντας και τις δύο μέρες με CACIΤ (Cerτificaτ d’ apτίτυde au Championnaτ Inτernaτional de Τravail πιστοποιητικό ικανότητας διεθνούς πρωταθλητή εργασίας). 
Με τη νίκη του αυτή ο Κόναν, όντας πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας μεγάλης έρευνας, κατακτά όχι μόνο τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης πρακτικού κυνηγιού, αλλά επίσης ανακηρύσσεται και πρωταθλητής Ελλάδας πρακτικού κυνηγίου, πρωταθλητής Ελλάδας εργασίας και διεθνής πρωταθλητής εργασίας, έχοντας 2 CACIΤ στο εξωτερικό στο πρακτικό Κυνήγι και 1 CACIΤ στην Ελλάδα στη Μεγάλη Έρευνα. 
Η χαρά μας όμως και η ικανοποίηση μας είναι ακόμη πιο μεγάλη διότι ένα σκυλί ελληνικής εκτροφής, ιδιοκτησίας, εκπαίδευσης και παρουσίασης, ένα σκυλί πρωταθλητής μεγάλης έρευνας καταφέρνει να γίνει πρωταθλητής πρακτικού κυνηγιού και μ' αυτόν τον τρόπο δικαιώνονται οι προσπάθειες και τα πιστεύω του άνδρα μου, του Θωμά Πετρόχειλου, που έλεγε σε ένα άρθρο του ότι ο μεγάλος αγωνιστικός σκύλος πρέπει ταυτόχρονα να είναι και μεγάλος κυνηγετικός σκύλος. Ένα σκυλί που κυνηγά κανονικά με τον άνδρα μου όλα τα θηράματα, ορτύκι, πέρδικα, μπεκάτσα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και που λίγες μόνο ημέρες προπονείται στις πεδινές πριν τους αγώνες, για να παρουσιαστεί στη μεγάλη έρευνα, τη Formυla 1 των αγώνων, με τις τεράστιες απαιτήσεις. Θα ήθελα όμως να τα πάρουμε από την αρχή. 
Το χρονικό του θριάμβου
Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας λοιπόν, εγώ ο άνδρας μου και ο μικρός εξάχρονος Φίλιππος -που είναι η μασκότ όλων των αγώνων, πανελληνίων, πανευρωπαϊκών και παγκοσμίων, από την ηλικία των 22 ημερών, γιατί τον ξέρουν και τον αγαπούν όλοι- την Κυριακή17 Οκτωβρίου, για να πάμε πρώτα για προπόνηση του Κόναν και του Κάστορα, του αδελφού του -που ήταν και αυτός μέλος της Εθνικής- στην Κεφαλιά, στο Game Farm του κου Σκλαβούνου, όπου θα μπορούσαν οι σκύλοι να εκπαιδευτούν σε καλής ποιότητας φασιανούς. Εκεί καθίσαμε 2 ημέρες. Η φιλοξενία και η βοήθεια που μας προσέφεραν ήταν εξαιρετικές και τους ευχαριστούμε όλους γι' αυτό. 
 
Την Τρίτη φύγαμε για την Ιταλία, για Ancona. Την Τέταρτη βράδυ ήμασταν στην Allessandria όπου συναντηθήκαμε με τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής τον Στέλιο Αποστολάκο με την Coca Ginensis, τον Νίκο Κατσαρό με τον Hellenic Μαriο και τον Miroslaν, τον κυναγωγό από τη Βουλγαρία που έτρεχε το Giordan. Οι αγώνες θα γίνονταν στο πανέμορφο Gantaluppo. Εκεί ήταν τα τερέν του αγώνα, τερέν κυνηγετικά, με πολλούς φασιανούς, πέρδικες, καθώς και λαγούς.
 
Την πρώτη ημέρα του αγώνα, το πρωί. έγινε η παρουσίαση των εθνικών ομάδων, καθώς και ο έλεγχος όλων των σκύλων στη μορφολογία, από 3 διαφορετικούς κριτές. Ο βαθμός της μορφολογίας έχει την εξής σημασία: Εάν 2 σκύλοι ισοβαθμήσουν στους αγώνες. δηλαδή πάρουν 2 εξαίρετα η 2 CACIΤ. τότε κερδίζει το κύπελλο ο σκύλος που έχει καλύτερη βαθμολογία στη μορφολογία. 
 
Οι ομάδες που έλαβαν μέρος ήταν η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ελλάδα, και διαγωνίστηκαν 28 σκύλοι επί 2 ημέρες. 
Τέλειο ξεκίνημα για τον κόναν
Ο αγώνας της πρώτης ημέρας άρχισε για μας με τον Κόναν, που έτρεξε δεύτερος. Ο Κόναν έκανε μια γρήγορη έρευνα χτυπώντας όλα τα πυκνά με εξαίρετο στυλ και δύναμη, πήρε μία εξαίρετη φέρμα σε ένα ζευγάρι φασιανών και έκανε τέλεια ακινησία και απόρτ. 
Η Coca του Στέλιου Αποστολάκου έψαξε με πολλή διάθεση και γρήγορη, ανοικτή έρευνα και πήρε μία φέρμα σε έναν φασιανό. Όμως, για κακή μας τύχη, την ώρα εκείνη πετάχτηκε ένας λαγός, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από το λαγό, να τον κυνηγήσει, και έτσι έφυγε και πίσω από το φασιανό, με αποτέλεσμα να αποκλεισθεί. Ο Μάριο του Ν. Κατσαρού έψαξε πολύ όμορφα και αυτός, αλλά ήταν ο πιο άτυχος μαζί με τον Κάστορα, γιατί ήταν τα μόνα σκυλιά τα οποία δεν βρήκαν θήραμα στο τερέν τους και τις δύο ημέρες. 
Ο Giordan του Miroslaν έψαξε με ενδιαφέρον, όμως ο συνδιαγωνιζόμενος σκύλος έπεσε πάνω σε ένα κοπάδι πέρδικες, με αποτέλεσμα να αποκλεισθεί και να διαγωνισθεί ο Giordan πάλι στο τέλος χωρίς όμως αποτέλεσμα. 
 
Ο Κάστωρ πήγε εξαιρετικά, δεν βρήκε θήραμα στην πρώτη του διαδρομή και γι' αυτό το λόγω τού έκαναν επανάκληση. Τη διαδρομή του την είδαν όλοι, γιατί ήταν σε πανοραμική θεά. Ο Κάστωρ πετούσε, ανέβαινε τις ανηφόρες με τρομερή δύναμη, έψαξε δεξιά κι αριστερά μέσα στα πυκνά. Όσοι τον είδαν είπαν ότι αν έπαιρνε φέρμα ίσως έπαιρνε το CACIΤ από τον αδερφό του τον ΚΟΝΑΝ. Το βράδυ που γυρίσαμε στο ξενοδοχείο μας ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα: lος Εξαίρετος CAC, CACIΤ ο ΚΟΝΑΝ του Πετρόχειλου, με κανένα άλλο σκυλί στη βαθμολογία. 
 
Η χαρά όλων μας ήταν μεγάλη, οι πιθανότητες να διεκδικήσουμε το Κύπελλο Ευρώπης άρχισαν να μεγαλώνουν και μαζί με αυτές άρχισε να μεγαλώνει και η αγωνία μας. Εκείνη η νύχτα δεν έλεγε να τελειώσει ... 

Η μεγάλη μέρα
Ο Κάστωρ έτρεξε τρίτος, πήγε εξαίρετα, "δεν πατούσε στο έδαφος, πετούσε", μας είπε ο Σάκης Πονηρέας που έκρινε ως αριστερός κριτής, εκείνη τη μέρα. Όμως ήταν άτυχος πάλι, μαζί με το Μάριο, γιατί δεν συνάντησε θήραμα. Ο Μάριο πήγε εξαιρετικά όμως μπήκε σε ένα πάρα πολύ πυκνό, φέρμαρε, αλλά ο Ν. Κατσαρός δεν ήταν δυνατόν να μπει μέσα σε αυτό. 
Η Coca ήταν η πιο άτυχη. Πήρε για δεύτερη μέρα μια ωραία φέρμα σε έναν φασιανό, έκανε μια εξαίρετη διαδρομή, όμως την ώρα που φέρμαρε έκανε μία μικρή κίνηση και ο φασιανός πέταξε. Ο κεντρικός Κριτής θεώρησε ότι έπρεπε να μείνει ακίνητη κι έτσι έχασε την ευκαιρία να διακριθεί ως μοναδικό θηλυκό Πόιντερ που θα έμπαινε στη βαθμολογία κι έτσι θα' είχαμε κι άλλη διάκριση. Όμως δεν ήταν τυχερό ... 
Ο Κόναν έτρεξε Ζευγάρι με τον Giordan. Μετά το 30 λεπτό, ο Giordan έπεσε πάνω σε κάτι πέρδικες σε ένα οργωμένο, απεκλείσθη κι έτσι ο ΚΟΝΑΝ έτρεξε το υπόλοιπο του χρόνου του στο τέλος. Ο ΚΟΝΑΝ πήγε εξαιρετικά, χτυπούσε όλα τα πιθανά σημεία, όμως αυτό που του χάρισε το δεύτερο CACIΤ ήταν ο εξαίρετος πόντος που πήρε, καθώς και το τέλειο απόρτ που έκανε. 
Το απόγευμα ο Ισπανός κριτής PACO GARCIA ανακοίνωσε τα αποτελέσματα: 1ος εξαίρετος CAC, CACIΤ - ΚΟΝΑΝ του Πετρόχειλου. Ο κεντρικός κριτής, όταν έκανε την ανάλυση των αποτελεσμάτων, τόνισε ότι οι δύο πρώτοι σκύλοι έκαναν εξαίρετη διαδρομή, όμως η διαφορά του CACIΤ από το RCACIΤ ήταν ότι ο ΚΟΝΑΝ έκανε τέλειο ανέβασμα, τέλεια φέρμα και ακινησία και τέλειο απόρτ. 
Φανταστική παρουσία!
 
Πράγματι, ο ΚΟΝΑΝ άρχισε τη διαδρομή του σε ένα χωράφι μπροστά από ένα ρέμα το οποίο ήταν στα περισσότερα σημεία του αδιάβατο από τα βάτα κι εφόσον το έψαξε παίρνοντας σωστά τον αέρα καθ' όλο το μήκος του, βρήκε κάποιο πέρασμα και το πέρασε μπαίνοντας στο επόμενο χωράφι.
 
Πήρε την άλλη πλευρά του ρέματος ανεβαίνοντας στην πλαγιά με τρομακτική ταχύτητα και διέσχισε ένα κομμάτι ακαλλιέργητο με ψηλά χόρτα και κατέβητε την πλαγιά πλάι σε ένα αμπέλι και συνεχίζοντας έφτασε στο κύριο ρέμα το οποίο περνούσε αριστερά κάτω, έψαξε γύρω στα 30-40 μέτρα τα βάτα στην άκρη του ρέματος ανεβαίνοντας πάλι την πλαγιά, έφτασε πάλι στο αμπέλι, πήρε τη βάση του, βάθυνε την έρευνά του γύρω στα 40μ. και χύθηκε κάτω, προς το κύριο ρέμα, καβαλώντας το λόφο και φεύγοντας από το οπτικό μας πεδίο. Ο κεντρικός κριτής και ο άντρας μου άρχισαν να τρέχουν από πίσω για να φτάσουν σε σημείο από το οποίο θα φαίνεται η διαδρομή του σκύλου. Έψαξε πάλι την άκρη του ρέματος για καμιά σαρανταριά μέτρα και ανέβηκε πάλι, ξεπερνώντας τον κεντρικό κριτή και τον άντρα μου, ερευνώντας από την άλλη μεριά του αμπελιού, βάθυνε και κατέβητε πάλι την άκρη του. Εκείνη τη στιγμή συνεχίζοντας να καλπάζει με τον ίδιο ρυθμό, ο καλπασμός του ίσιωσε, δείχνοντας ότι κάποια αναθυμίαση είχε πάρει από μακριά, ανέβηκε καλπάζοντας στην αναθυμίαση αυτή, χάθηκε πίσω από έναν λόφο, αλλά χωρίς να βγει από την άλλη μεριά του. 
 
Ο κεντρικός κριτής και ο Θωμάς άρχισαν να τρέχουν για να μπορέσουν να δουν πάνω από το λόφο και λίγο πριν δουν από πίσω του άκουσαν ένα κοπάδι πέρδικες να πετάγεται. Μετά από δευτερόλεπτα βγήκαν επάνω και είδαν τον ΚΟΝΑΝ να είναι ακόμα σε στάση φέρμας, παρ' ότι είχαν φύγει τα πουλιά. Η φάση έγινε μπροστά στα μάτια του αριστερού κριτού και επρόκειτο για έναν φανταστικό πόντο, Όταν τέλειωσε η φάση, ο πρόεδρος των κριτών, PACO GARCIA, είπε: 
"Θέλω ένα τέλειο απόρτ. Χωρίς να επέμβεις στο σκύλο, στο πέταγμα του πουλιού και τον πυροβολισμό, θα πάρεις εντολή από μένα για να απορτάρει ο σκύλος, και τότε θα πρέπει να πάει αμέσως, να μη δείξει κανέναν δισταγμό κατά τη μεταφορά του πουλιού, να μην ακουμπήσει το πουλί στο έδαφος, αλλά να το δώσει κατ' ευθείαν στο χέρι μας", Πράγματι, ο ΚΟΝΑΝ έμεινε κοκαλωμένος στη θέση του, βλέποντας το φασιανό να πέφτει μετά τον πυροβολισμό και με την εντολή απόρτ, έτρεξε, το πήρε και το' δώσε στον Θωμά. 

Νίκη της ελληνικής κυνοφιλίας
Η επιτυχία ήταν ανέλπιστη, όμως ήταν πραγματικότητα. Ο ΚΟΝΑΝ ήταν ένας σκύλος που κατά γενική ομολογία διέπρεψε. Η νίκη του δεν είναι μόνο δική μας νίκη, είναι νίκη της ελληνικής κυνοφιλίας, 
Στα ταξίδια που έχω κάνει, έχω δει όλες τις παρουσίες των ξένων και ελληνικών σκύλων και σας διαβεβαιώ ότι οι κριτικές για τους σκύλους της χώρας μας είναι εξαίρετες. 
 
Πριν κλείσω την παρουσίαση αυτή, θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω ολόψυχα τους συνοδούς της ελληνικής ομάδας, τον κ. Σάκη Πονηρέα που έκρινε και τη δεύτερη μέρα, τον κ. Σπύρο Μολφέτα για Τη συμπαράσταση και το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν, καθώς και τους συναδέλφους μας της Εθνικής, Στέλιο Αποστολάκο, Νίκο Κατσαρό και τον Miroslaν, για τη συναδελφικότητα και αγάπη που μας έδειξαν. Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους ξένους κριτές ξένους συναδέλφους κυνόφιλους στην Ιταλία και συναδέλφους και φίλους στην Ελλάδα, που χάρηκαν τόσο πολύ με τη δική μας χαρά και νίκη. Πράγματι ζήσαμε μια πάρα πολύ όμορφη στιγμή της Παγκόσμιας Κυνοφιλίας. 
 
Μα πάνω από όλα ευχαριστούμε το σκύλο μας τον ΚΟΝΑΝ και τη μητέρα του, την αγαπημένη μας κόρη, την ΚΙΡΚΗ μας πρωταθλήτρια Ευρώπης 1999, με όλη μας την ψυχή. Ευχαριστούμε και όλους εσάς τους αναγνώστες που μας πιστεύετε και μας συμπαραστέκεστε.
Πίσω